Sosyal medyada özel gün paylaşımları | Venüs Ajans - Dijital reklam ajansı, izmir web tasarım ajansı, sosyal medya yönetimi, kurumsal ve profesyonel SEO

Sosyal medyada özel gün paylaşımları

Sosyal medyada özel gün paylaşımları

11 Eylül 2023 Pazartesi

Sosyal medya iletişiminde en önemli dönemlerden biri de özel günler. Sadece milli ve dini bayramlarda değil sektöre özel günlerde de özel gün iletişimi yaparak markanızın stratejilerini paylaşmalısınız. 

Milli bayramların coşkusunu, dini bayramların birlikteliğini yansıtan içeriklere markanızın duruşu da yön vermeli. Sosyal medyadaki tüm markaların içerik paylaştığı bu günlerde, markanıza dair bir dokunuş içeren içerikler takipçileriniz tarafından fark edilecek, etkileşimi artacaktır. 

Milli ve dini bayramlar dışında Dünya Gıda Günü, Dünya Çevre Günü, Dünya Ahtapot Günü gibi sektörünüze yönelik özel günlerde ise tamamen markanıza odaklı içerikler yayınlamalısınız. 

Özel gün paylaşımlarını hazırlarken nelere dikkat edilmeli? 

  • Duyguya odaklanılmalı. Özel gün içeriklerinde duyguların harekete geçmesi çok önemlidir. 
  • Hedef kitlenize hitap eden, kendilerinden bir parça bulabilecekleri içerikler planlanmalı.  
  • Sadece paylaşmış olmak için paylaşılan içerikler değil, markanızdan bir parça taşıyacak içerikler hazırlanmalı.  
  • Stok görsel/video seçimlerine çok dikkat edilmeli. Tüm markalar benzer stok sitelerini kullanacağı için görseller araştırarak seçilmeli. 
  • İçerikler, sosyal medya reklamlarıyla desteklenmeli. Özel gün içeriklerinin hedef kitlelerini belirlerken diğer içeriklerden bağımsız düşünerek daha geniş hedeflemeler yapılabilir. 

Markanıza özel, dikkat çekecek, coşkuyla paylaşılacak özel gün paylaşımları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.